Affiliate marketing


Er zijn meerdere partijen betrokken bij een affiliate marketingcampagne, simpelweg kan er onderscheid worden gemaakt in: Adverteerders, Affiliates (ook wel publishers genoemd) en Affiliate-netwerken. Het is van belang dat er een goede samenhang tussen deze drie partijen bestaat.

Het principe van affiliate marketing

Het principe van affiliate-marketing is vrij eenvoudig:

1. de affiliate promoot op de website een product of dienst van de adverteerder

2. de adverteerder betaalt de affiliate vervolgens als er een verkoop (of lead) wordt gegenereerd

 

Het affiliate-netwerk maakt het voor publishers mogelijk om meerdere adverteerders binnen één interface te promoten, daarnaast zorgt het netwerk voor een juiste afhandeling van de betalingen. Bekende platformen zijn Tradetracker, Zanox en Daisycon.

Affiliate marketing effectief inzetten

Het is erg belangrijk om een duidelijke strategie voor je affiliate campagne uit te werken, Yellow-online kan jou hier mee helpen! We inventariseren welke netwerken goed zijn om in te zetten voor je campagne en welke minder geschikt lijken. Effectieve affiliate marketing gaat altijd samen met een duidelijke campagneplanning, denk aan zaken zoals: op welke trends moet er worden ingespeeld? En wat zijn de meeste belangrijke periodes? Yellow-online helpt u een goede strategie neer te zetten met een duidelijke rol voor affiliate marketing.

 

Enkele grote partijen waar wij mee samenwerken:

 

 

 

 

Benieuwd of affiliate marketing een bijdrage kan leveren aan jouw online marketingactiviteiten?

Kijk samen met Yellow-online naar de mogelijkheden van affiliate marketing. Vul dan het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!