Yellow Online header image

Data feed marketing

Online strategie Online strategie
Contact widget trigger
Contact widget phone 040-292 02 05 Contact widget marker Neem contact met ons op

Data feed marketing

Heb je een webshop en wil je met je productfeed (ook wel xml feed of data feed genoemd) adverteren op vergelijkingssites, affiliates, Google Shopping, wederverkopers zoals Bol.com en Amazon.com of marktplaatsen? Slimme zet, want data feed marketing het levert je absoluut veel meer verkeer en conversie op. Het optimaliseren van de feeds is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt vast gemerkt dat elk kanaal zijn eigen aanleverspecificaties heeft om tot een optimaal resultaat te komen. Een feed management tool neemt dan veel werk uit handen.

Effectief data feed marketing inzetten

Bij Yellow-online hebben we veel ervaring met managementtools en plug-ins om data feeds te genereren. Kies bijvoorbeeld voor Channable of DataFeedwatch. Met deze feedmanagementsystemen bepaal je zelf welke producten naar welke kanalen worden gestuurd. Ideaal wanneer je een groot assortiment hebt. Wil je bijvoorbeeld alleen met producten met een hoge marge adverteren? Of bij een ander kanaal alleen adverteren met een bepaald merk? Dat kan! Voor elke partner een geoptimaliseerde productfeed dus. Zo zorg je dat elke campagne de hoogst mogelijke impact genereert tegen minimale kosten.

Data importeren en optimaliseren

Op basis van gegevens die in de productfeed meegegeven worden kan bijvoorbeeld Google bepalen bij welke zoekwoorden een product getoond moet worden. Dit is allemaal relatief eenvoudig aan te passen in het feedmanagementsysteem. Mocht product x bijvoorbeeld tijdelijk uitverkocht zijn, kun je dit in het systeem aangeven en hoef je geen lastige wijzigingen in het back-end systeem van je webshop door te voeren. Dat scheelt echt enorm in doorlooptijd en kosten!

Wil jij ook meer succes?

Neem direct contact op voor de juiste strategie.
Data feed marketing bij Yellow-online

Dat een feedmanagementsysteem waardevol is, ervaren we bij Yellow-online elke dag voor onze webshopklanten. Naast het importeren van de xml feed/data feed, blijven onze specialisten van Yellow-online ook de feeds optimaliseren. In Analytics richten we de meetbaarheid in, zodat we blijvend kunnen sturen op resultaat.

Wil je meer weten over data feed marketing? Bel ons of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vragen over Data feed marketing?

Onze Teamleider SEA Bas Baudoin of een van zijn collega's helpt je graag verder.

Bas Baudoin Secondaire teamlid afbeeldingBas Baudoin
Laden..

Onze laatste klantcases

Meer klantcases