Google Analytics


Google Analytics is een dienst van Google waarmee alle statistieken van een website tot in detail kunnen worden weergegeven. Eenmaal inzicht in al deze informatie kan een website worden aangepast aan het gedrag van de bezoeker, op die manier kan de functionaliteit en usability van een website worden vergroot. Google Analytics gaat nauw samen met Google AdWords, door beide instrumenten met elkaar te verbinden kan de effectiviteit van een campagne tot op zoekwoordniveau in kaart worden gebracht. Benieuwd naar de mogelijkheden van Google Analytics? Yellow-online laat je zien wat Google Analytics allemaal voor jou kan betekenen!

 

Belangrijke functionaliteiten van Google Analytics

De mogelijkheden van Google Analytics zijn eindeloos. Een van de grootste voordelen is dat er inzicht kan worden gecreëerd in hoeverre diverse instrumenten elkaar beïnvloeden (multi channel funnels). Daarnaast zijn andere functies zoals een doelgroep-analyse of het maken van aangepaste rapporten erg handig. Doorgaans wordt Analytics gebruikt om inzicht te krijgen in het gedrag van de websitebezoeker. Informatie op het gebied van het totaal aantal paginaweergaves, de bouncerate, bezoekersaantallen en het aantal conversies is daarom erg belangrijk en kan worden gebruikt om de website verder te optimaliseren. Google Analytics dient op de juiste wijze te worden ingericht, alle websitegegevens moeten immers volledig worden doorgemeten.

 

Google Analytics effectief inzetten

Voordat Google Analytics kan worden ingezet is het van belang dat er een tag (stukje code) op iedere pagina van de website komt te staan. Simpelweg zijn er twee manieren om deze tag te plaatsen: via Google Tag Manager of rechtstreeks aan de HTML van elke websitepagina. Daarnaast is het van belang dat de belangrijkste conversiedoelen van de website in kaart worden gebracht. Met behulp van deze doelen kan de effectiviteit van de website volledig worden geanalyseerd.

 

 

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van Google Analytics?

Wil je weten of alle statistieken correct worden gemeten of wil je een grondige analyse vanuit Google Analytics? Neem dan contact met ons op.