Yellow Online header image

Google Grants

Online strategie Online strategie
Contact widget trigger
Contact widget phone 040-292 02 05 Contact widget marker Neem contact met ons op

Google Grants – adverteren voor non-profits

Tot 120.000 dollar gratis advertentiebudget per jaar voor jouw non-profitorganisatie: dat helpt je enorm om jouw online doelen te bereiken. Met Google Grants krijg je als non-profit organisatie de kans om met gekozen zoektermen bovenaan te komen in Google. 

En dat helemaal gratis … Mits je natuurlijk tactische zoekwoorden hebt gekozen om je concurrentie voor te blijven. De gecertificeerde AdWords-specialisten van Yellow-online kunnen je helpen om het mediabudget van Google Grants zo slim mogelijk in te zetten.

Wat is Google Grants?

Google steunt non-profitorganisaties door maximaal $ 10.000,- mediabudget per maand te schenken aan goede doelen, musea, culturele instellingen en wetenschappelijk onderzoek. Het gratis advertentiebudget van Google Grants zet je in als een AdWords campagne. Op basis van gekozen zoekwoorden gaat er een veiling van start. Alle adverteerders die gevonden willen worden op deze zoekopdracht doen een bod.

De combinatie van de hoogte van het bod en factoren als relevantie, kwaliteit van de landingspagina, concurrentie en CTR (doorklikratio) bepaalt uiteindelijk welke advertentie wordt vertoond en waar. De sleutel tot een succesvolle campagne is dus een goed doordachte strategie, zodat elke advertentie-euro ook écht wat oplevert.

Wat kun je met Google Grants bereiken?

  • Meer bezoekers naar je website
  • Toename in donaties – via donatiepagina’s – of meer leden
  • Meer aanmeldingen voor je nieuwsbrief
  • Nieuwe vrijwilligers

De kleine lettertjes van Google Grants

Google heeft een paar spelregels opgesteld voor deelname aan het programma. Zo moet jouw organisatie gevestigd zijn in Nederland en een CBF-keurmerk, een CBF-verklaring van geen bezwaar of dienen door een door de Belastingdienst erkende ANBI. Dit zal eerst gevalideerd worden om toegang te krijgen tot het programma.

Ook zijn er een paar beperkingen, zodat betaalde advertenties voorrang hebben op de onbetaalde campagnes van Google Grants. Zo mag je van dit budget bijvoorbeeld alleen adverteren met tekst in de zoekresultaten (dus geen banners), en kun je maximaal $2 bieden voor de kosten per klik (cpc).

Wil jij ook meer succes?

Neem direct contact op voor de juiste strategie.
Instellen van Google Grants door Yellow-online

Google Grants is dus een ideale aanvulling binnen je online marketingstrategie. De specialisten van Yellow-online zetten Grants succesvol in voor Artsen zonder Grenzen, Wakkerdier, Tuberculosefonds en vele andere organisaties. Yellow-online is Google Premier Partner. Alle specialisten weten het AdWords programma – en dus ook jouw campagnes- op de juiste wijze te interpreteren en te optimaliseren.

Wil je meer weten over wat Google Grants voor jouw non-profit organisatie kan betekenen? Bel met ons of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vragen over Google Grants?

Onze Teamleider SEA Bas Baudoin of een van zijn collega's helpt je graag verder.

Bas Baudoin Secondaire teamlid afbeeldingBas Baudoin
Laden..

Onze laatste klantcases

Meer klantcases