Google Tag Manager


Google Tag Manager (GTM) is een dienst van Google welke gebruikt kan worden om verschillende tags op een website te plaatsen. GTM wordt gebruikt als beheeromgeving waarin tags en trackingcodes zijn verzameld om web statistieken te meten. Door gebruik te maken van Tag Manager zal slechts één code op de website geplaatst worden. Vervolgens kunnen andere codes voor bijvoorbeeld Analytics en AdWords aan het Tag Manager account gekoppeld worden. Op deze manier laadt een pagina sneller en zijn de verschillende codes gemakkelijk aan te passen, zonder grote aanpassingen op de website zelf.

 

Google Tag Manager

Voordelen van Google Tag Manager

Google Tag Manager heeft een aantal voordelen:

- Slechts één code op je website

- Snelle laadtijd van website

- Tags zijn gemakkelijk te plaatsen
- Vele extra meetmogelijkheden

Triggers, variabelen en optimalisatie

Met behulp van Google Tag Manager is het mogelijk om vele variabelen te meten. Denk hierbij aan het meten van een klik op een knop, het laden op een bepaalde pagina of het invullen van een formulier. Deze data is vervolgens weer te gebruiken om de website te optimaliseren. Zo is bijvoorbeeld te meten of het aanpassen van een bepaalde call-to-action button effect heeft op het daadwerkelijk aantal klikkende gebruikers.

Google Tag manager instellen

Wil je ook gemakkelijk tags plaatsen zonder afhankelijk te zijn van de technische afdeling? Dan is het gebruik van Google Tag Manager een goede optie. Laat ons weten welke data jij inzichtelijk wilt krijgen en we bekijken samen of het gebruik van Tag Manager de beste keus voor jouw website is.

 

Producten Google Tag Manager

 

Wat betekent dit in de praktijk?

In de praktijk zien we dat Google Tag Manager door Marketeers voor verschillende doeleinden gebruikt wordt. Enkele praktijkvoorbeelden van mogelijkheden met Google Tag Manager zijn:

- Het koppelen van Google Analytics
- AdWords conversie meting toevoegen
- Remarketing via Google Display Netwerk
- Het meten van formulieren
- Meten aantal .pdf downloads
- Doormeten van buttons
- Meten van uitgaande links

 

Wil je meer weten over Google Tag Manager? Neem dan contact met ons op of volg de Training Google Tag Manager.

 

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van Google Tag Manager?

Wil je weten of alle webstatistieken correct worden gemeten of wil je een grondige analyse vanuit Google Tag Manager? Neem dan contact met ons op.