YouTube advertising


YouTube bestaat inmiddels al meer dan 10 jaar en is wereldwijd uitgegroeid tot de tweede zoekmachine én het tweede social media platform. Dagelijks maken meer dan 1,2 miljoen Nederlanders gebruik van YouTube. Om grappige video's te bekijken of voor het volgen van jouw favoriete serie. YouTube is wereldwijd verreweg het grootste videokanaal!


Dit maakt YouTube wellicht ook interessant voor jouw video marketing campagne. Met YouTube kun je jouw videoboodschap heel gericht bij een vooraf gedefinieerde doelgroep onder de aandacht brengen. Heel gericht voor brandingsdoeleinden of om juist (extra) conversies te stimuleren.

 

Voor YouTube bieden wij de totaaloplossing op het gebied van videomarketing. Van creatie, ontwerp, realisatie tot uiteindelijk de promotie van de videoboodschap binnen YouTube. Wij ontzorgen en creëren interactie en engagement met jouw doelgroep op YouTube.

 

Voor de videoproductie werkt Yellow-online samen met een gerenommeerde partij op het gebied van videocreatie. De gehele videomarketing campagne verzorgen onze specialisten in huis. Voor jou betekent dit 1 aanspreekpunt voor het gehele (online) video marketing traject. Laat je adviseren en neem contact op voor de vele mogelijkheden met YouTube voor jouw bedrijf.

Mogelijkheden om op Youtube te adverteren

Het adverteren op Youtube kan op verschillende wijze, hiervoor zijn diverse advertentiemogelijkheden. Elke wijze heeft een andere manier van vertonen en wordt door YouTube veelal op basis van CPV (Cost-per-View) in rekening gebracht. Hieronder hebben wij 3 advertentiemogelijkheden (de meest voorkomende) binnen YouTube uitgelicht:


InStream advertenties
De InStream advertenties zijn advertenties die voor een video worden afgespeeld. De video wordt dus automatisch afgespeeld zonder dat de gebruiker ergens op heeft moeten klikken. Na 5 seconden kan de gebruiker de advertentie eventueel weg klikken. YouTube zal pas kosten in rekening brengen wanneer de gebruiker 30 of meer seconden van de video heeft bekeken.InDisplay advertenties
De InDisplay advertenties zullen afgerekend worden volgens een CPC model. Je betaalt YouTube voor iedere klik op je advertentie. De advertentie bestaat uit een klein plaatje als voorbeeld van je video en een stuk tekst. Dit plaatst YouTube rechts van een video onder 'Relevante videos'.

 

 

InSearch advertenties
De InSearch advertenties worden weergegeven wanneer men een bepaalde zoekterm in YouTube intikt. Wanneer men zoekt naar "Eindhoven" krijgt men bijvoorbeeld het resultaat uit onderstaande afbeelding. Ook deze vorm van adverteren wordt volgens een CPC model afgerekend. Je betaalt dus per keer dat een gebruiker op je video klikt.

 

Het doel van adverteren op YouTube

YouTube advertising wordt vaak gebruikt om de naamsbekendheid van een organisatie of product te vergroten. Daarnaast is het zeer geschikt als promotie voor tijdelijke acties of campagnes. Naast het grote bereik is ook de nauwkeurige targeting een reden om voor YouTube te kiezen. Binnen YouTube advertising kun je gericht targeten op locatie, affiniteit, keywords, geslacht, leeftijd en meer.

YouTube advertising met Yellow-online

Weten wat YouTube advertising voor jouw onderneming kan doen? Yellow-online helpt je graag bij het bedenken en inrichten van de juiste YouTube advertenties. Wij geloven niet in contractverplichting, waardoor je gemakkelijk en vrijblijvend kunt beginnen met YouTube advertising.

 

 

 

Weten wat YouTube voor je kan doen?

Yellow-Online helpt je graag bij het inzetten van de juiste YouTube campagne.