Vergelijkingssites


Waarschijnlijk heb je zelf ook wel eens gebruikgemaakt van vergelijkingssites. Als je opzoek bent naar een bepaald product kunnen vergelijkingssites erg handig zijn, via een simpele zoekopdracht vergelijk je namelijk direct de prijs van het product in meerdere webwinkels.

Werking vergelijkingssites

Om ervoor te zorgen dat jouw eigen webshop wordt weergegeven op vergelijkingssites is het allereerst van belang dat er een productfeed wordt geïmplementeerd. Met behulp van een productfeed worden dagelijks alle producten van je webshop naar de vergelijkingssite geüpload.

Kosten vergelijkingssites

Afhankelijk van de vergelijker wordt er afgerekend via CPC (Cost per Click) of CPS/ CPA (Cost per Sale/ Cost per Acquisition). De hoogtes van CPC en CPA zijn onder andere afhankelijk:

- van mate van concurrentie

- effectieve CTR

- productcategorie

 

Welk afrekenmodel het ook is, wij zorgen er voor dat alles compleet wordt ingericht en er maandelijks wordt gestuurd op maximaal rendement.

Voorbeelden van vergelijkingssites

Het aantal vergelijkingssites is de laatste jaren toegenomen. Yellow-online werkt met platformen als:

- Beslist

- Kieskeurig

- Vergelijk

- Tweakers

 

Daarnaast zijn er nog wat kleinere platformen. Omdat er steeds meer webwinkels actief gebruikmaken van vergelijkingssites zijn er ook steeds meer consumenten die de voordelen van deze kanalen ontdekken.

 

Benieuwd of vergelijkingssites jou kunnen helpen met het realiseren van meer online verkopen? Neem dan eens contact op met Yellow-online!

 

 

 

Meer informatie over vergelijkingssites?

Wil je samen met Yellow-online kijken naar de mogelijkheden van vergelijkingssites voor jouw webshop? Vul dan het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!