Bing advertising


In de basis wijkt het adverteren via Bing niet heel erg veel af van Google AdWords, toch lijkt het voor de meeste bedrijven nog niet voor de hand liggend om Bing ook in te zetten voor hun online-marketingactiviteiten. Zonde, want het adverteren via Bing kent zeker een aantal voordelen:

 

1. Lage klikkosten
In de eerste plaats is Bing Advertising kostenefficiënt. De gemiddelde kosten per klik (CPC's) liggen in Bing vele malen lager dan in Google, de voornaamste rede hiervan is de lage mate van concurrentie.

 

2. Weinig concurrentie
Veel bedrijven zijn nog niet actief met Bing Advertising, hierdoor is het mogelijk om je direct te onderscheiden van je concurrenten. Dankzij de lage mate van concurrentie liggen de conversiepercentages voor Bing-campagnes doorgaans hoger dan in Google, er is immers minder aanbod en keuze voor de doelgroep.

 

3. Online bereik vergroten
Door de inzet van Bing Advertising vergroot je je online afzetgebied. Je kunt het ook omdraaien, door Bing niet te gebruiken mis je een deel van de doelgroep. Ondanks het marktaandeel van Bing (zo'n 4% in Nederland) zijn er wel degelijk mensen die Bing gebruiken voor hun standaard zoekopdrachten.

 

4. Bing als standaardzoekmachine
Op steeds meer devices worden zoekopdrachten standaard via Bing gedaan. Met name nieuwe laptops met Microsoft erop hebben Bing vaak als standaard zoekmachine ingesteld.

 

5. Bing groeit
Na Google is Bing de grootste zoekmachine in Nederland. Het stijgende aandeel van Bing gaat ten koste van het aandeel van Google. Microsoft doet er alles aan om Bing meer en meer te integreren in onze online wereld. Onze certified specialisten zorgen voor de juiste inzet van Bing campagnes.

 

  

Effectiviteit van Bing Advertising meten

Het is erg belangrijk om de daadwerkelijk resultaten en effectiviteit van een Bing-campagne inzichtelijk te maken, ook dit kan via Google Analytics. Op die manier is het mogelijk om een volledig overzicht van je online-marketingcampagnes aan te maken, de resultaten van AdWords en Bing kunnen zodoende makkelijker met elkaar worden vergeleken.

 

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van Bing Advertising?

Ontdekken of Bing adverteren voor jou kan werken? Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!