Zoekmachine optimalisatie


Zoekmachine optimalisatie is het optimaliseren van webpagina's om beter zichtbaar te worden in zoekmachines zoals Google en Bing. SEO of Search Engine Optimization genoemd is belangrijk voor elke website die goed in de natuurlijke (organische) resultaten vindbaar moet zijn. Door de website op de meest relevante zoekwoorden te optimaliseren, krijg je meer bezoekers en kan je meer leads, verkopen of conversies realiseren. Yellow-online is het zoekmachine marketing bureau in Eindhoven dat jou hierbij kan helpen.

Zoekmachine optimalisatie advies

Wanneer je een nieuwe website laat ontwikkelen en vindbaarheid is hierbij van belang, dan is het verstandig om direct over de SEO inzet na te denken. Zoekmachine optimalisatie hoort een geïntegreerd onderdeel bij de ontwikkeling van een (nieuwe) website te zijn. Uiteraard verzorgen wij ook zoekmachine optimalisatie trajecten voor bestaande websites waarvan de vindbaarheid moet worden verbeterd.

SEO stappenplan

Yellow-online werkt vanuit een bewezen SEO strategie waarbij we uit gaan van een SEO stappenplan:

 

SEO stappenplan - Yellow-online

 

1. Inventarisatie:

Met welke zoekbegrippen moet een website zicht- en vindbaar zijn in de zoekmachines? Een zoekwoordenonderzoek helpt inzichten te krijgen in zoekbegrippen (keywords), zoekvolumes en concurrentie. Dit onderdeel is essentieel voor de optimalisatie van elke website en dient als fundering. Daarnaast zullen we een technische scan maken zodat we weten welke technische verbeterpunten er zijn.

 

2. Optimalisatie:

Na de inventarisatie fase komt de optimalisatie. De zoekmachine optimalisatie is een terugkerende activiteit. Elke maand werken wij aan een verbetering van de website op bepaalde zoekbegrippen. De optimalisatie bestaat onder andere uit het herschrijven van teksten, linkbuilding, adviseren en begeleiden van technische aanpassingen.

 

3. Evaluatie en rapportage:

Om te weten of de SEO doelstellingen worden behaald, is het noodzakelijk de geoptimaliseerde onderdelen geheel door te meten. De resultaten worden duidelijk weergegeven in een maandelijkse rapportage die we uitvoerig met je zullen bespreken. Op basis van de resultaten kunnen we de volgende maand weer aan de SEO ‘knoppen’ draaien voor de juiste output.

 

 

 

Wil je een SEO Quickscan?

Benieuwd wat de 5 quickwins voor jouw website zijn? Vul dan het formulier in. Wij zorgen ervoor dat je zo spoedig mogelijk bericht van ons ontvangt.