Yellow Online header image

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Online strategie Online strategie
Contact widget trigger
Contact widget phone 040-292 02 05 Contact widget marker Neem contact met ons op

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zie je jouw website niet terugkomen in de organische (gratis) zoekresultaten? Ben jij benieuwd welke zoekwoorden jouw (potentiële) klanten gebruiken in Google? En wil jij zichtbaar en vindbaar zijn op deze zoekwoorden? Zoekmachine optimalisatie biedt dan een uitkomst. De SEO specialisten van Yellow-online helpen je graag met de zoekmachine optimalisatie van je website.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie is het optimaliseren van webpagina’s om beter zichtbaar te worden in de gratis zoekresultaten van zoekmachines zoals Google en Bing. Zoekmachine optimalisatie, ook Search Engine Optimization of SEO genoemd, is belangrijk voor elke website waarmee jij zichtbaar wilt zijn in de natuurlijke (organische) resultaten. Door jouw website op de meest relevante zoekwoorden te optimaliseren, krijg je meer bezoekers op je website waardoor je leads, verkopen of conversies gaan stijgen. Dat klinkt niet verkeerd toch?

SEO advies

Wanneer je een nieuwe website laat ontwikkelen waarmee je vindbaar wilt zijn, dan is het verstandig om direct over de SEO inzet na te denken. Zoekmachine optimalisatie hoort een geïntegreerd onderdeel bij de ontwikkeling van een (nieuwe) website te zijn. Uiteraard verzorgen wij ook zoekmachine optimalisatie trajecten voor bestaande websites waarvan de vindbaarheid moet worden verbeterd.

Wil jij ook meer succes?

Neem direct contact op voor de juiste strategie.
SEO-stappenplan

Yellow-online werkt vanuit een bewezen SEO strategie waarbij we uitgaan van het volgende SEO stappenplan:

  1. Inventarisatie
  2. Optimalisatie
  3. Evaluatie

1. Inventarisatie

Elk zoekmachine optimalisatie traject starten we met het inventarisatie. Dit doen we aan de hand van een zoekwoordenonderzoek en een technische scan van de website. We analyseren met welke zoekbegrippen jouw website zicht- en vindbaar moet zijn in de zoekmachines. Een zoekwoorden onderzoek helpt ons om inzichten te krijgen in zoekbegrippen (keywords), zoekvolumes en concurrentie. Daarnaast maken we een technische scan zodat we weten welke technische verbeterpunten er zijn. De inventarisatie zorgt ervoor dat jouw website een goede fundering heeft om in de organische zoekresultaten een zichtbare positie te verkrijgen.

2. Optimalisatie

Na de inventarisatie fase gaan onze SEO specialisten aan de slag met optimaliseren. Zoekmachine optimalisatie is een terugkerende activiteit. Elke maand werken wij aan een verbetering van de website op bepaalde zoekbegrippen. De optimalisatie bestaat onder andere uit het (her)schrijven van teksten, linkbuilding, adviseren en begeleiden van technische aanpassingen.

3. Evaluatie

Om te weten of zoekmachine optimalisatie zijn vruchten afwerpt en de SEO doelstellingen worden behaald, meten we de geoptimaliseerde onderdelen geheel door. Voor deze metingen hebben we diverse SEO tools in beheer. De resultaten worden duidelijk weergegeven in een maandelijkse rapportage die we uitvoerig met je bespreken. Op basis van de resultaten kunnen we de volgende maand weer aan de SEO ‘knoppen’ draaien voor de juiste output.

Vragen over Zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Onze SEO specialist Atila van ’t Hof of een van zijn collega's helpt je graag verder.

Atila van ’t Hof Secondaire teamlid afbeeldingAtila van ’t Hof
Laden..

Onze laatste klantcases

Meer klantcases