Linkbuilding


Linkbuilding is een belangrijke SEO activiteit. Door op een structurele manier met linkbuilding aan de slag te gaan kan de vindbaarheid van een website in de zoekmachines sterk verbeteren. Daarnaast biedt linkbuilding nog een voordeel. Het aantal bezoekers van de website neemt toe omdat deze via diverse gelinkte websites (zoals startpagina's) naar de website worden verwezen.


Linkbuilding in de praktijk
Bij linkbuilding zoeken we naar relevante websites die eventueel een link naar je website willen plaatsen. Belangrijke websites hierbij zijn bijvoorbeeld startpagina's. Bij linkbuilding is het van belang dat de link relevant is. Het onderwerp van je website moet dus verband houden met het onderwerp van de website die een link naar je legt.

 

Kwalitatieve linkbuilding
Net als bij de overige SEO activiteiten is het belangrijk om ook bij linkbuilding rekening te houden met de Google richtlijnen voor SEO's en Google richtlijnen voor Webmasters. Wij bieden dus alleen kwalitatieve linkbuilding activiteiten die ook een werkelijke bijdrage leveren aan de verbetering van de positie en waarde van de website. Als algemene regel bij linkbuilding kan worden gesteld dat hoe meer kwalitatief goede links naar een website zijn gelegd, hoe hoger de positie van die website in de natuurlijke zoekresultaten.

 

Onze linkbuilding activiteiten
Onze linkbuilding activiteiten bestaan uit een onderzoek naar de meest geschikte zoekwoorden of zoekwoordcombinaties. Het gaat hierbij om zoekwoorden die door de doelgroep worden gebruikt. Op basis hiervan zoeken we naar kwalitatieve en relevante websites die worden benaderd voor het leggen van een link. Hier besteden we periodiek een afgesproken aantal uren per maand aan. Doelstelling is uiteraard om zoveel mogelijk geplaatste links te behalen. We meten de resultaten en rapporteren deze periodiek terug.

 

Linkbuilding is continu proces
Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van een zoekmachinemarketing strategie. Het is een middel voor de langere termijn dat niet direct tot zichtbare resultaten leidt. Het is een continu proces en vergt daarom veel tijd. Ons advies is om linkbuilding altijd op te nemen als onderdeel van het onderhoud van het zoekmachine optimalisatietraject.

 

Meer weten over onze mogelijkheden voor linkbuilding? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

 

 

 

Wil je een SEO Quickscan?

Benieuwd wat de 5 quickwins voor jouw website zijn? Vul dan het formulier in. Wij zorgen ervoor dat je zo spoedig mogelijk bericht van ons ontvangt.