SEO tekstschrijven


Content is king als het gaat om vindbaarheid. Een website kan alleen maar goed gevonden worden wanneer de inhoud van de webpagina's aansluit op de zoekwoorden die in een zoekmachine worden ingegeven. Door zoekmachinevriendelijke teksten (SEO teksten) te schrijven kan de vindbaarheid van de website door een zoekmachine sterk worden verbeterd.

 

Inzicht in zoekwoorden
SEO teksten worden geschreven op basis van de zoektermen die door de doelgroep worden gebruikt. Per zoekterm of thema wordt in principe een aparte webpagina geschreven. Het is dus belangrijk om eerst een goed inzicht te hebben in de door de doelgroep gebruikt termen, zoekwoorden of zoekwoordcombinaties. Wanneer dit inzicht er niet is kan dit door middel van een zoekwoord analyse worden verkregen. Op basis van de gekozen zoekwoorden bekijken we vervolgens hoe deze het beste binnen de huidige sitestructuur kunnen worden opgenomen.

 

SEO tekstschrijven: een vak apart
SEO tekstschrijven is een vak apart dat wij tot in de puntjes beheersen. Als SEO schrijver houden we niet alleen rekening met de leesbaarheid van de tekst voor de zoeker, maar ook met de wijze waarop de zoekmachine met de tekst omgaat. De zoekwoorden moeten namelijk op een zo 'natuurlijk' mogelijke wijze in de tekst van een websitepagina worden verwerkt.

 

Belang van HTML gegevens
Bij het schrijven van zoekmachinevriendelijke teksten is het van belang om voor elke webpagina zoekwoordgerichte HTML gegevens te schrijven. De HTML gegevens <title> en <description> vormen samen het zoekresultaat (de zogenaamde snippet). Het zoekresultaat vormt als het ware een minitekst advertentie in de zoekresultaten. Een goed geschreven snippet verhoogd de kans op websitebezoek. Deze HTML gegevens worden daarom altijd bij elke webtekst meegeleverd.

 

Webteksten schrijven en / of redigeren
Wij schrijven indien gewenst de complete content van uw website. Maar we kunnen ook de huidige teksten optimaliseren door deze zoekmachinevriendelijk te herschrijven.

 

Meer weten over onze mogelijkheden voor SEO teksten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

 

 

 

Goede SEO teksten nodig?

Vul het formulier in. Wij zorgen ervoor dat je zo spoedig mogelijk bericht van ons ontvangt.