SEO zoekwoord analyse


Zoekwoorden zijn voor een groot deel bepalend voor het succes van een website in de zoekmachine. De zoekresultaten zijn namelijk gebaseerd op een zoekopdracht rondom een zoekwoord. Maar wat zijn nu de beste of meest relevante zoekwoorden om de website beter vindbaar te maken? En hoe groot is de kans om met deze zoekwoorden binnen het concurrentieveld een hoge positie te halen? Met een zoekwoordanalyse, ook wel keyword analyse genoemd, geven wij hier het gewenste inzicht in.


Zoekwoordanalyse: belangrijke stap in optimalisatieproces
Alvorens een website inhoudelijk kan worden geoptimaliseerd is inzicht in de zoekwoorden dus noodzakelijk. Optimaliseren op de 'verkeerde' zoekwoorden is zonde van tijd en geld. Want als je met een zoekwoord een hoge positie haalt en jij bent een van de weinige die op dat zoekwoord zoekt dan is alle inspanning voor niets geweest. Zoekwoorden moeten voldoende zoekvolume hebben, relevant voor de organisatie zijn en voldoende conversiepotentie hebben. De zoekwoordanalyse is daarom eigenlijk de eerste stap in het optimalisatieproces van de webteksten.

 

Zoekwoordanalyse: hoe werkt het
Een zoekwoordanalyse is altijd maatwerk. De uitgangssituatie en doelstellingen zijn namelijk voor elke organisatie anders. Daarom onderzoeken we welke zoektermen het meest relevant voor jouw onderneming zijn en welke zoekwoorden of zoekwoordcombinaties door de doelgroep worden gebruikt. Wij gebruiken hierbij diverse bronnen zoals eventuele Google Adwords campagnes, Google Analytics of andere webanalysesystemen en overige externe zoekwoordapplicaties.

 

Verwerken zoekwoorden in website
In overleg met de opdrachtgever worden vervolgen de definitieve zoekwoorden voor de webteksten geselecteerd. De uitkomsten van de zoekwoordanalyse vormen dus de basis voor zoekwoorden optimalisatie van de webteksten. Deze kunnen vervolgens zoekmachinevriendelijk worden geschreven of herschreven.

 

Meer weten over onze mogelijkheden voor zoekmachine optimalisatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

 

 

 

Wil je een SEO Quickscan?

Benieuwd wat de 5 quickwins voor jouw website zijn? Vul dan het formulier in. Wij zorgen ervoor dat je zo spoedig mogelijk bericht van ons ontvangt.