Ticketpoint

Contact widget trigger
Contact widget phone 040-292 02 05 Contact widget marker Neem contact met ons op

Ticketpoint is het officiële verkooppunt van tickets voor evenementen, concerten, voorstellingen en festivals in allerlei categorieën. Zo bied Ticketpoint tickets aan voor concerten van de Toppers, Waylon en Tino Martin, maar ook voor het Glemmer Beach festival en sportevenementen zoals bijvoorbeeld de Tilburg Trappers (ijshockey).

Evenementen promoten en inzicht creëren in de ticketverkoop

In de wereld van ticketverkoop hebben we te maken met verschillende evenementen, opdrachtgevers, doelgroepen en online campagnes. Deze verschillende factoren zorgen voor een dynamisch werkveld met verschillende partners. Yellow-online is gedurende het totale verkoop proces aanwezig om de ticketverkoop te optimaliseren en de resultaten te meten. Zo promoten we diverse evenementen door middel van Adwords campagnes. Hierbij worden search of display campagnes ingezet.

Ook wordt er gebruik gemaakt van Facebook pixels welke worden geïmplementeerd wanneer een gebruiker de pagina van een specifiek evenement bezoekt. Gaat de gebruiker over tot een aankoop van tickets? Dan meten wij het aantal tickets en voor welk evenement deze tickets zijn gekocht door middel van E-commerce tracking. Aan de verkoop van een ticket wordt ook een waarde gekoppeld, zodat we ook kunnen zien wat de opbrengst is van de online ticketverkoop.

Het instellen van de metingen doen we met behulp van Google Tag Manager en Google Analytics.
Facebook pixels worden per evenement ingesteld, zodat we kunnen meten wat het resultaat is van de Facebook campagne van dit specifieke evenement. Bij het instellen van de metingen hebben we te maken met de wensen en behoeftes van Ticketpoint, maar ook die van de organisator van het evenement. Daarnaast werken we samen met de partij die Facebook campagnes uitvoert en Ticketmatic ( het verkoopsysteem). Als alles en iedereen op elkaar is afgestemd, kunnen we campagnes draaien en resultaten meten.

Naast Adwords campagnes en het instellen van Facebook Pixels, verzorgen we ook een stukje ondersteuning in Google Analytics. We maken dashboards aan zodat Ticketpoint een duidelijker overzicht heeft met de meest belangrijke resultaten.

Resultaten

  • Een uitverkocht Zapp Sinterklaasfeest 2017 als resultaat van een succesvolle Adwords campagne.
  • Een efficiënte samenwerking tussen alle betrokken partijen bij de promotie van een evenement.
  • Overzichtelijke dashboards in Google Analytics waar Ticketpoint goed mee overweg kan.
0 %

meer behoud van organisch verkeer via SEO migratie

0 %

meer organische posities via zoekmachine optimalisatie

0 %

meer externe verwijzingen via linkbuilding

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Laden..

Onze laatste klantcases

Meer klantcases